Hopp til hovedinnhold
to par føtter som står foran teksten passion led us here

Jobber sammen for en bedre kundereise

oktober 1, 2020

Unit4 T&E og Eurocard har hatt et tett samarbeid i over femten år, og sammen jobber de for å gjøre hverdagen enklere i bedrifter.

- Vi har en felles ambisjon om å forenkle og gjøre håndteringen av reise- og utleggsregninger så sømløs som mulig, gjennom å automatisere prosessen mest mulig, sier Jon Vegusdal, partneransvarlig hos Unit4 T&E.

Fra korttransaksjoner til Smarte kvitteringer

Samarbeidet startet for over femten år siden med daglig overføring av korttransaksjoner fra Eurocard til Unit4 sitt utleggs- og reiseregningssystem Unit4 Travel & Expenses.

- Vi har mange gode samarbeidspartnere men vårt samarbeid har pågått lenge, og gode gamle samarbeid har en tendens til å utvikle seg og bli bedre og bedre, sier Ole-Kristian Duaas, Key Account Manager, Partner sales i Eurocard.

Gjennom årene har både systemene og samarbeidet utviklet seg, og i 2018 lanserte Eurocard Smarte kvitteringer. Da ble det mulig å velge dette som en tilleggsavtale for Eurocard sine kunder.

Smarte kvitteringer vil si at kvitteringen automatisk genereres når du betaler med ditt Eurocard og matches med riktig transaksjon. Deretter sendes kvitteringen sammen med transaksjonen direkte til bedriftens utleggs- og reiseregningssystem, hvis man har et system som støtter dette.

- Dersom kunden ønsker å motta Smarte kvitteringer fra Eurocard, er det veldig enkelt å trekke frem de leverandørene som tar imot dette, påpeker Duaas.

Eurocard har sett en endring ved at kunder ønsker å ha et system som er kjent og kan få bekreftet at systemet tar imot kvitteringene, som Unit4 Travel & Expenses gjør.

- Kunder ønsker også å rigge seg for fremtiden når Smarte kvitteringer blir enda mer utbredt, og da er det viktig for oss å jobbe tett med de som er gode på det, understreker Duaas.

Både trygt og enkelt

Eurocard samarbeider med flere reiseregningsaktører, og sammen med Unit4 Kristiansand har de flere av de største bedriftene i Norge på kundelisten.

- Vi har et veldig godt samarbeid på salgssiden, og kundene våre er veldig fornøyd med Unit4 sine systemer, sier kundeansvarlig hos Eurocard, Marianne Holm, og fortsetter.

Kundene opplever sjelden feil, og sier at det er enkelt og veldig selvforklarende. Det i seg selv er tidsbesparende, som igjen blir kostnadsbesparende.

Marianne Holm

Kundeansvarlig Eurocard

Daglig leder hos Unit4 T&E, Øistein Nordhagen, understreker at det også er viktig å legge vekt på at det er større trygghet for de som godkjenner at utlegget er legitimt når det betales med kredittkort.

- Når utlegget som sendes inn stammer fra en transaksjon fra Eurocard, er beløp, dato og valutakurs 100% korrekt, og du vet at det er et utlegg den ansatte har hatt, sier Nordhagen.

Teknologien er middelet ikke målet

Det er enighet hos Eurocard og Unit4 T&E om at potensialet for å ta i bruk Smarte kvitteringer fortsatt er stort. Det er fremdeles mange som ikke kjenner til alle muligheter som finnes. Teknologien er et viktig bidrag på veien mot å automatisere prosessen fullstendig, men de er veldig enige om at det er menneskene i bedriften det handler om.

- Det handler ikke om teknologien, det er kun et middel ikke et mål. Målet er å forenkle hverdagen for den ansatte slik at de kan bruke tiden på det som er viktig i bedriften, ikke å føre reiseregninger, sende reiseregninger i retur på grunn av feilføringer eller sjekke om et utlegg er reelt, sier Nordhagen.

Les også saken som stod i Finansavisen 26.10.2020